Jakość żywności
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(3)
Placówka
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(3)
Autor
Fabicka Jagoda
(1)
Malinowska Ewa
(1)
Nowicka Agnieszka (ilustratorka)
(1)
Rada Katarzyna
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(1)
Witczak Agata (1966- )
(1)
Wiśniewska Małgorzata
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Powieść amerykańska
(2140)
Powieść polska
(1637)
Powieść angielska
(1311)
Literatura dziecięca polska
(1249)
Kobieta
(1243)
Jakość żywności
(-)
Literatura młodzieżowa polska
(1014)
Polska
(795)
Przyjaźń
(765)
Miłość
(726)
Rodzina
(710)
Tajemnica
(647)
Relacje międzyludzkie
(532)
Literatura polska
(492)
Poezja polska
(483)
Zwierzęta
(474)
Literatura młodzieżowa amerykańska
(453)
Romans historyczny
(435)
Uczucia
(412)
Literatura młodzieżowa angielska
(374)
Zabójstwo
(361)
Wojna
(358)
Na faktach
(357)
Kryminał
(348)
Śledztwo i dochodzenie
(342)
Powieść obyczajowa
(327)
Nastolatki
(317)
Pamiętniki polskie
(311)
Trudne sytuacje życiowe
(311)
Literatura dziecięca amerykańska
(310)
Literatura dziecięca angielska
(297)
Magia
(297)
Wielkopolska
(287)
Rodzeństwo
(280)
Dzieci
(259)
Sekrety rodzinne
(251)
Relacja romantyczna
(249)
Literatura
(246)
Nauka czytania
(237)
Dziewczęta
(235)
Powieść francuska
(235)
Małżeństwo
(234)
II wojna światowa (1939-1945)
(228)
Policjanci
(227)
Romans
(227)
Powieść niemiecka
(226)
Wybory życiowe
(217)
Dramat polski
(196)
Wojsko
(195)
Lektura szkolna
(194)
Psy
(189)
Dziecko
(187)
Powieść kanadyjska
(184)
Boże Narodzenie
(180)
Opowiadania polskie
(177)
Historia
(175)
Osoby zaginione
(170)
Przestępczość zorganizowana
(166)
Podróże
(165)
Uczniowie
(144)
Matki i córki
(143)
Wakacje
(140)
Ludzie a zwierzęta
(139)
Zakochanie
(139)
Język polski
(137)
Koty
(135)
Literatura dziecięca niemiecka
(130)
Dziennikarze
(129)
Żydzi
(128)
Uprowadzenie
(126)
Horror
(123)
Literatura dziecięca francuska
(120)
Chłopcy
(119)
Kultura
(118)
Powieść norweska
(118)
Życie codzienne
(117)
Powieść zagadkowo-historyczna
(114)
Władcy
(114)
Biografie
(112)
Ludzie bogaci
(112)
Dziadkowie i wnuki
(111)
Poszukiwania zaginionych
(111)
Powieść australijska
(111)
Miłość (beletr.)
(110)
Powieść historyczna
(109)
Wychowanie w rodzinie
(108)
Arystokracja
(107)
Thriller
(105)
Literatura dziecięca belgijska
(104)
Marzenia
(104)
Literatura młodzieżowa niemiecka
(102)
Zemsta
(101)
Przyroda
(99)
Samotność
(99)
Mężczyzna
(96)
Druga wojna światowa
(95)
Wsie
(95)
Marksizm-leninizm
(94)
Literatura dziecięca
(92)
Opieka nad zwierzętami
(92)
Pomaganie
(92)
Gatunek
Książka kucharska
(1)
Opracowanie
(1)
Poradnik
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
"Produkty dobrej jakości są dziś dostępne dla wszystkich, a przygotowanie zdrowego posiłku wcale nie musi zabierać dużo czasu i energii. Wystarczy zgromadzić pewną wiedzę i rozwinąć kreatywność. Pokazujemy, jak w mądry sposób podejść do kwestii zakupów i gotowania, by cieszyć się pysznymi daniami. Wiele osób nie lubi czytać składu na opakowaniach. Działa tu podobny mechanizm jak w każdej nowej sytuacji – obawiamy się tego, czego nie rozumiemy. Obawę warto jednak zamienić w ciekawość i dobre nawyki – to naprawdę możliwe! Udowodnimy, że sprawdzanie składu produktów wcale nie jest trudne, jeśli pamięta się o kilku zasadach. Gotowanie też może być łatwe. Ścisłe podążanie za przepisami nigdy nas nie przekonywało, gdyż odbierało przyjemność tworzenia, ograniczało pomysłowość i pochłaniało zbyt dużo czasu. Stawiamy na inspirowanie się przepisami i swobodne gotowanie z tego, co jest w lodówce, czy z produktów sezonowych. Jak się do tego zabrać z głową? Odpowiedź znajdziesz w książce!" (Jagoda Fabicka i Katarzyna Rada czytajsklad.com)
Książki kucharskie – nasze półki się od nich uginają, ale… przepisy zwykle nie spełniają wymagań, jakie im dzisiaj stawiamy. Chcemy, żeby były szybkie do wykonania, proste, z dostępnych w każdym sklepie składników, zdrowe, a jednocześnie smaczne. Takie właśnie znajdują się w tej książce. Dodatkowym walorem są porady, w jaki sposób wybierać produkty spożywcze. Nauka czytania składu powinna wejść nam w krew i stać się dobrym nawykiem. Polecam z całego „zielonego serca”." (dr nauk o zdrowiu Hanna Stolińska, dietetyk kliniczny)
"Urozmaicenie diety jest podstawą zachowania zdrowia i dobrego samopoczucia. Książka, którą trzymasz w ręku, ułatwi dokonywanie trafnych wyborów żywieniowych. Zawarte w niej przepisy bazują na produktach dobrych jakościowo, a ponadto zapewniają różnorodność posiłków." (dr Justyna Bylinowska, redaktor naczelna portalu Dietetycy.org.pl)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 Z (1 egz.)
Pozostałe zbiory
W koszyku
Niniejsza książka poświęcona jest jakości, w tym bezpieczeństwu żywności, z punktu widzenia problematyki zarządzania jakością w przedsięborstwie przemysłu spożywczego. Oprócz podstaw teoretycznych zawiera wiele przykładów praktycznych, bazujących na koncepcjach, metodach i narzędziach, których wykorzystanie pozwala na osiągnięcie, utrzymanie, a następnie skuteczne doskonalenie wymaganego poziomu jakości i poprawę konkurencyjności danego przedsiębiorstwa.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 65/69 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka. Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub inaktywowania, warunki zapobiegające powstawaniu niekorzystnych dla zdrowia związków wskutek przechowywania i przetwarzania żywności, międzynarodowe regulacje prawne i systemy kontroli mające na celu zabezpieczenie zdrowotnej jakości żywności, a także ocenę realnego zagrożenia dla zdrowia konsumentów stosujących racjonalne zasady odżywiania się. W pracy nad książką uczestniczyło wielu autorów o uznanym autorytecie naukowym z kilku polskich ośrodków. Wskutek ich dobrej współpracy z redaktorami udało się przygotować manuskrypt stosunkowo jednolity stylistycznie i wyrównany pod względem poziomu naukowego i szczegółowości opisu. Nieliczne odstępstwa od zasad sformułowanych przez redaktorów naukowych wynikają m. in. z różnorodności podjętej tematyki, a także różnego podejścia autorów rozdziałów co do potrzeby uszczegółowienia treści. Książka jest przeznaczona dla studentów różnych uczelni oraz pracowników gospodarki żywnościowej jako autorytatywne, aktualne źródło wiedzy o zagrożeniach wynikających z obecności szkodliwych substancji w żywności. Jej ważnym celem jest pokazanie czytelnikowi tych zagrożeń i sposobów ich minimalizowania.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 P (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej