Substancje niebezpieczne i szkodliwe
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(1)
Autor
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(1)
Witczak Agata (1966- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Powieść amerykańska
(2140)
Powieść polska
(1637)
Powieść angielska
(1311)
Literatura dziecięca polska
(1249)
Kobieta
(1248)
Substancje niebezpieczne i szkodliwe
(-)
Literatura młodzieżowa polska
(1014)
Polska
(795)
Przyjaźń
(768)
Miłość
(729)
Rodzina
(717)
Tajemnica
(652)
Relacje międzyludzkie
(535)
Literatura polska
(492)
Poezja polska
(483)
Zwierzęta
(475)
Literatura młodzieżowa amerykańska
(453)
Romans historyczny
(435)
Uczucia
(419)
Literatura młodzieżowa angielska
(374)
Zabójstwo
(361)
Wojna
(359)
Na faktach
(357)
Kryminał
(348)
Śledztwo i dochodzenie
(342)
Powieść obyczajowa
(327)
Nastolatki
(319)
Trudne sytuacje życiowe
(312)
Pamiętniki polskie
(311)
Literatura dziecięca amerykańska
(310)
Magia
(298)
Literatura dziecięca angielska
(297)
Wielkopolska
(287)
Rodzeństwo
(280)
Dzieci
(261)
Sekrety rodzinne
(256)
Relacja romantyczna
(250)
Literatura
(246)
Nauka czytania
(237)
Dziewczęta
(236)
Małżeństwo
(236)
Powieść francuska
(235)
II wojna światowa (1939-1945)
(233)
Policjanci
(229)
Romans
(227)
Powieść niemiecka
(226)
Wybory życiowe
(219)
Dramat polski
(196)
Lektura szkolna
(196)
Wojsko
(195)
Psy
(189)
Dziecko
(187)
Powieść kanadyjska
(184)
Boże Narodzenie
(180)
Opowiadania polskie
(177)
Historia
(175)
Osoby zaginione
(172)
Przestępczość zorganizowana
(167)
Podróże
(166)
Uczniowie
(146)
Matki i córki
(144)
Wakacje
(142)
Zakochanie
(140)
Ludzie a zwierzęta
(139)
Język polski
(137)
Koty
(135)
Dziennikarze
(130)
Literatura dziecięca niemiecka
(130)
Żydzi
(128)
Uprowadzenie
(127)
Horror
(123)
Chłopcy
(120)
Literatura dziecięca francuska
(120)
Kultura
(118)
Powieść norweska
(118)
Życie codzienne
(117)
Powieść zagadkowo-historyczna
(114)
Władcy
(114)
Poszukiwania zaginionych
(113)
Biografie
(112)
Ludzie bogaci
(112)
Dziadkowie i wnuki
(111)
Powieść australijska
(111)
Miłość (beletr.)
(110)
Powieść historyczna
(109)
Wychowanie w rodzinie
(108)
Arystokracja
(107)
Thriller
(105)
Literatura dziecięca belgijska
(104)
Marzenia
(104)
Zemsta
(103)
Literatura młodzieżowa niemiecka
(102)
Samotność
(101)
Przyroda
(99)
Mężczyzna
(96)
Druga wojna światowa
(95)
Wsie
(95)
Marksizm-leninizm
(94)
Zdrada
(94)
Literatura dziecięca
(92)
Opieka nad zwierzętami
(92)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka. Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub inaktywowania, warunki zapobiegające powstawaniu niekorzystnych dla zdrowia związków wskutek przechowywania i przetwarzania żywności, międzynarodowe regulacje prawne i systemy kontroli mające na celu zabezpieczenie zdrowotnej jakości żywności, a także ocenę realnego zagrożenia dla zdrowia konsumentów stosujących racjonalne zasady odżywiania się. W pracy nad książką uczestniczyło wielu autorów o uznanym autorytecie naukowym z kilku polskich ośrodków. Wskutek ich dobrej współpracy z redaktorami udało się przygotować manuskrypt stosunkowo jednolity stylistycznie i wyrównany pod względem poziomu naukowego i szczegółowości opisu. Nieliczne odstępstwa od zasad sformułowanych przez redaktorów naukowych wynikają m. in. z różnorodności podjętej tematyki, a także różnego podejścia autorów rozdziałów co do potrzeby uszczegółowienia treści. Książka jest przeznaczona dla studentów różnych uczelni oraz pracowników gospodarki żywnościowej jako autorytatywne, aktualne źródło wiedzy o zagrożeniach wynikających z obecności szkodliwych substancji w żywności. Jej ważnym celem jest pokazanie czytelnikowi tych zagrożeń i sposobów ich minimalizowania.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 P (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej